Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mieters en Mirakels

april 7 om 15:00 - 16:30

Op zondagmiddag 7 april om 15:00 uur zingen we ons nieuwste programma Mieters en Mirakels in de Lutherse Kerk, aan de Hamburgerstraat 9 in Utrecht.

Kaarten

Entree: € 12,50 / € 7,50 (<18 j. / studenten / U-pas)
Het concert is uitverkocht. Aanmelden voor de wachtlijst kan via deze pagina.
Let op: er worden geen kaarten aan de deur verkocht.

Liefde, mystiek, twintig eeuwen en tien jaar in één concert

Toen het Wim Egz Ensemble tien jaar bestond, zaten we midden in een lockdown, waardoor ons jubileumconcert in het water viel. Daarna waren we zo blij dat we weer mochten zingen dat het pas tot ons doordrong dat we 12,5 jaar bestonden toen het al zover was. Toevallig waren we toen net op weekend, dus we hebben het alsnog knallend gevierd. Maar daar heeft ons publiek niets aan.

Gelukkig zit er nog een jubileum aan te komen. Want op 7 april is onze dirigent Rozemarijn Kalis precies tien jaar aan ons koor verbonden. En dat vieren we. Plaats van handeling: de Lutherse kerk aan de Hamburgerstraat 9 in Utrecht; dezelfde plek waar ons allereerste concert plaatsvond.

Het programma is helemaal Wim én helemaal Rozemarijn. Dat kan ook niet anders, na al die tijd. Zowel Roos als wij zijn alleseters, of zo je wilt allleszingers: uit alle windstreken en van alle tijden. En dat zie je helemaal terug in ons nieuwe programma, met oude teksten op nieuwe muziek en andersom, met mythes, allegorieën en fabels. Verhalen over van alles: van het hele uitspanse tot het kleinste kusje.

Ook al zijn er eeuwenoude teksten bij, en 21e-eeuwse composities (soms in één lied) en ook al zingen we onder meer in het Latijn, Engels, Galicisch, Fins en Frans, er zit wel degelijk een lijn in Mieters en Mirakels. Een lijn waarin onder meer begrippen als liefde, mystiek en verbeelding een rol spelen, maar die je pas echt snapt en voelt als je het hóórt. Dat is althans de bedoeling. We repeteren er in ieder geval hard voor, en op dezelfde manier als tien, twaalf, dertien jaar geleden: fanatiek en met heel veel pret. Als het goed is hoor je ook dat terug in Mieters en Mirakels.

En anders is er altijd nog het 15-jarig bestaan.

Programma

Alfonso El Sabio – Santa Maria strela do dia

Alberto Grau – Da que deus m’amou
Kaj Chydenius – Stabat Mater

John Tavener – The Lamb
Ola Gjeilo – Unicornis captivatur

Ola Gjeilo – Northern Lights

John Ireland – A Cradle Song
John Ireland – Cupid

Alberto Grau – Besame Mucho
Louis Andriessen – Un beau baiser

Richard St. Clair – Two songs of innocence:
The ecchoing green en
Night

Pärt Uusberg – Muusika

Gegevens

Datum:
april 7
Tijd:
15:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Wim Egz Ensemble
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9
Utrecht,
+ Google Maps