Onze dirigent: Rozemarijn Kalis

Rozemarijn Kalis (fotograaf: Donald Bentvelsen)
Rozemarijn Kalis
(fotograaf: Donald Bentvelsen)

Sinds 3 april 2014 is Rozemarijn Kalis dirigent van het Wim Egz Ensemble.

Rozemarijn behaalde in 2007 haar Bachelor diploma Klassiek Zang bij Carolyn Watkinson. In 2011 volgde haar Masterdiploma Koordirectie bij Wiecher Mandemaker aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium.

Naast haar wekelijkse repetities bij het Wim Egzensemble werkt Rozemarijn regelmatig als vervangend dirigent voor diverse collega’s in het land.

Als sopraan maakt ze deel uit van het Laurens Collegium Rotterdam en het Amsterdam Baroque Choir van Ton Koopman. Met deze professionele koren geeft zij regelmatig concerten in concertzalen over de hele wereld.

In 2012 richtte zij de De Leidse Koorschool op. Dit is inmiddels uitgegroeid tot het grootste kinderkoor van Leiden en biedt een muzikale opleiding aan kinderen vanaf 4 jaar.

Dirigent 2011-2014: Martin Rudolph

Vanaf de oprichting in maart 2011 tot januari 2014 was Martin Rudolph de dirigent van het Wim Egz Ensemble. Bij onze concerten op 26 mei 2012 en 12 oktober 2013 hebben wij een grote compositie van hem gezongen; in 2012 het Pater Noster en in 2013 het Indian Requiem. Martin is dirigent en muzikaal leider van verschillende koren en ensembles, waaronder De Biltstars van 2009 tot de opheffing in 2012. Naast dirigent en componist is hij pianist (klassiek en jazz), pianoleraar, docent piano voor lichte muziek/methodiek aan de Schumann akademie, arrangeur, filmer, producent en fotograaf.