Het koor in Utrecht dat van alles zingt

Wij zijn het Wim Egz Ensemble, een koor in Utrecht dat nergens voor terug deinst. Wij zingen a capella koorwerken uit alle tijden en windstreken. We doen een Japans visserslied met even veel plezier als een zestiende-eeuwse mis. Van madrigalen tot recepten; je kunt het zo gek niet verzinnen of we zingen het. Meestal klassieke stukken, aangevuld door een wat experimenteler werk of iets swingends.

We zijn niet het beste koor in Utrecht, maar zijn wel van plan dat te worden. Het gezelligste koor zijn we inmiddels wel, vinden we zelf. Omdat we zo van variatie houden, bestaan we uit nogal verschillende mensen. Die één ding gemeen hebben: dat ze iedere donderdagavond met veel plezier naar de repetitie gaan.

Onder leiding van onze dirigent Rozemarijn Kalis willen we uitgroeien tot een gedurfd koor van maximaal 24 zangers. Onze repetities houden we momenteel in de Straatschouwburg aan de Oudegracht. Daarna doen we graag een glaasje in een café in de buurt, meestal Lijn 4.

Op deze site vind je een overzicht van onze optredens, foto’s en video’s. Kijk in de concertagenda voor een overzicht van ingeplande optredens of meld je aan om een keer mee te doen met een repetitie. Op dit moment is er ruimte in alle stemgroepen.